Náš spolek se pravidelně účastní festivalu Bohnice na Housce. Vedle prezentací různých neziskových organizací a zdravotnických institucí mívá svůj stánek, ve kterém prodává výtvarnou tvorbu svých členů. Členové spolku přijeli na akci také v letošním roce. I když počastí nebylo letos úplně ideální, dařilo se prodávat, a získaná částka byla vyšší než dva tisíce korun. Členové, kteří se na festival vypravili, si kromě komunikace s návštěvníky a prodeje hezkých obrázků také hodně odpočinuli.

O co měli lidé na našem stánku zájem?

Dvě členky Spolku Kolumbus velmi baví malování na kamínky. Některá svá díla proto nabídly k prodeji a prodalo se dvaadvacet jejich kousků, nejvíce letěly kamínky s pohádkovými postavami od Kateřiny Kuželové. Návštěvníci akce si také koupili čtrnáct obrázků, z toho dva v rámu. Čtyři obrázky prodal ředitel spolku Milan Jíša a šest děl namaloval malíř Jan Jakub Knýbel. Prodalo se také osm kusů placek (jak magnetky, tak i špendlíky), lidé si vzali i několik tužek a magnetek s logem organizace

Zeptali jsme se členů spolku, jak si festival užili...

Pavla Kokoruďová

Jak se Ti líbilo na Housce?

Letos náš spolek slaví půlkulatiny své účasti na Jarmarku Bohnice na Housce. Pobyt členů našeho spolku je nejen příjemným odreagováním se v úžasné chráněné krajině Kokořínsko, ale i hezkým prožitím posledního červencového víkendu ve společnosti kolegů z celé republiky i terapeutů z PNB.
Prostě se mi líbí všude tam, kde je úžasná příroda, fajn lidé, dobré jídlo a pití. Za prima zážitky nemusí člověk jezdit do Chorvatska nebo na Bahamy

Co bylo pro Tebe na festivalu nejlepší?

Hlavně pobyt v přírodě, klid, skvělá atmosféra mezi lidmi, sluníčko, rodinné ubytování v Penzionu pod Houskou, úspěšný prodej výrobků našich členů, vřelé přijetí ze strany pořadatele jarmarku. A i když občas nevyjde počasí, nevadí, klidně ať prší, hlavně že je dobrá nálada.

Ondřej Kužel

Jak hodnotíš letošní ročník festivalu?

Letos se mi líbilo více než loni, "lepší" muzika.

Co Tě na festivalu potěšilo?

Že jsme docela slavili s některými našimi artikly úspěch, prodali jsme toho docela dost.

Kateřina Kuželová

Jak sis užila festival Bohnice na Housce, co se Ti líbilo nejvíce?

Nevím, co se mi tam líbilo nejvíc. Jinak se mi tam líbilo moc. Mám radost, že o mé kamínky byl takový zájem.