Název projektu: Buňka - v Psychiatrické nemocnici Bohnice a na psychiatrických odděleních nemocnic

Termín realizace: 1. 1. 2021 - 31. 12. 2021

Tento projekt podpořil: Magistrát hlavního města Prahy – odbor zdravotnictví

Smysl projektu spočívá v reálné pomoci pacientům s psychiatrickou diagnózou před a po hospitalizaci. Jedná se o doprovod při vyřizování běžných záležitostí, ale i o návštěvy v rodině, když se pacient vrací po pobytu v nemocnici. Podpůrci posilují důvěru pacientů, že vyléčení a zapojení se do běžného života je možné i u nich. Je prováděna informační a emoční podpora pacientů. V průběhu léčby jsou informováni o svých právech a o možnostech vedoucích k jejich prosazení. Edukujeme pacienty o jejich právech v souvislosti se zákonem o sociálních službách. Probíhá zprostředkování kontaktu s vnějším světem a s jinými uživateli. Projekt je brán jako nástroj pro implementaci Strategie reformy psychiatrické péče - pilotní projekt. Vytváří systém zpětné vazby od pacientů v psychiatrických nemocnicích pro vedení nemocnic. Pomáhá k zapojení samotných uživatelů psychiatrické péče do edukačních aktivit a hodnocení systému péče v nemocnicích.